Sim City lanserades under 2013 av EA och förhoppningarna var skyhöga, vad skulle detta spel innebära? Tanken var att spelarna skulle bygga städer och skapa ett eget universum. Det låter väldigt lovande eller hur? Men faktum är att spelet blev en stor flopp och spelare runtom i världen som köpte spelet var mycket upprörda.

EA är en välkänd och betrodd speltillverkare av främst dataspel. The Sims är förmodligen den serie av spel som de blivit mest kända för inom dataspel. Därför trodde man att Sim City skulle göra minst lika stor succé eftersom många av spelarna gillade just den delen i The Sims – att bygga tomter och bostäder.

Vad hände med Sim City?

EA valde att begrava Sim City, många spelare var otroligt missnöjda och man tror att det beror på att förväntningarna inte kunde matchas. Spelet i sig var kvalitativt och underhållande men spelarna var förmodligen inte beredda på att spelets upplägg helt enkelt grundade sig i att enbart bygga upp en stad.

När Sim City inte gick vägen var det ett annat företag som spånade vidare på idén. Utvecklaren Colossal Order lanserade snart en förbättrad version – Cities: Skylines. Skylines blev snabbt en helt annan sak än Sim City, vann popularitet och fick all den ära som EA’s misslyckande Sim City såddes få.

Mer om spelet Skylines

Skylines finns tillgängligt på ett flertal olika konsoler, inte enbart för spel på datorn. Givetvis kan du spela det på din dator oavsett om du har Mac eller Windows. Spelet lanserades sedan under 2017 för Xbox och Playstation vilket innebär att du kan spela Skylines på såväl dator som en tv-spelskonsol.

Det var nästan tur i oturen att EA gjorde en flopp när det kom till Sim City. Tack vare detta framkom det roligare spelet Skylines som är betydligt bättre när det gäller både prestanda och upplevelse. Du kan köpa Skylines på de flesta olika butikerna som är inriktade på spel.